Ožujak
01

Dokumentarci


Alo! Evo ja i dalje bolujem, ali moram vam skrenut pažnju na dokumentačiće koji će uskoro bit premijer…izirani (?) ovih dana…hitno!

Bio sam najavio dokumentarac o Killer Milleru koji bi baš ovih dana trebao bit prikazan u Americi. U tom tekstu sam rekao kako je to dio ESPN-ovog 30 For 30 programa sportskih dokumentaraca.

E sad, za slijedeći mjesec (travanj) na 30 For 30 programu je No Crossover: The Trial of Allen Iverson. Ako je ko pročitao neku životnu priču od Iversona, zna za njegov incident u srednjoj školi i njegovom boravku u zatvoru. Ovaj dokumentarac se bavi tim danima Iversonovog života. Moram reć da očekujem puno od tog filma, prvenstveno jer je ga potpisuje Steve James, a on je snimio Hoop Dreams…e sad, ako niste pogledali Hoop Dreams, stvarno vam kažem da si uzmete 3 sata lufta i pogledate taj film, ako vam to ikako stane u dnevni raspored. To je klasik, i sad kad sam to spomenuo, eto mi ideje za Košarkino.

Kratki pregled dokumentarca

Nadalje, osim Iversonove priče, još jedan dokumentarac stiže za nekoliko dana – Magic and Bird: A Courtship of Rivals.

I to ne moram previše opisivat jer ime više-manje govori sve. Film će bit sat i pol priče o najslavnijem NBA rivalstvu, od dana srednje škole na dalje.

Kratki pregled dokumentarca

E to je kinematografija, a ne neki visokobudžetni plagijat Plesa sa Vukovima, sa ćopavim plavo-zelenim buljookim vanzemaljcima na lebdećim planinama koje (opet) napadaju zli i pohlepni ljudi i onda (opet) se pojedinci produhove usred pljačke, zaljube i odmetnu od zlog krda i shvate (opet) da se moramo svi voljeti i poštivati i da smo svi mi jedno i žbljuv žbljuv žbljuv :sick:

Širi riječ!
 • Facebook
 • Twitter
 • Yahoo! Buzz
 • RSS
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks


(No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...
1 komentar
 1. bilo bi super kad bi objavio na sajtu kad će dokumentarce bit moguće skinut ili pogledat ako ćeš baratat takvom informacijom, a možeš i na unity stavit ak ne želiš tu iz nekog razloga linkove postavljat i to

  br Uno kaže...
  4.3.2010. u 1:20
Komentiraj

:D :) ^_^ :( 8O :o 8) ;-( :lol: xD :wink: :evil: :p :whistle: :woot: :sleep: =] :sick: :straight: :ninja: :love: :kiss: :angel: :bandit: :alien: